Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Sambal Merah

Gebakken inktvisringen in hete sambal


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 2 serehstengels
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 eetlepel suiker
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe

Bereiding:

Snijd de inktvis in brede ringen, bestrooi het met zout en laat dit even staan. Kneus de serehstengels en de laos. Schil de djahe, snijd het met de rest voor de bumbu fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg alle overige specerijen bij de bumbu en roerbak alles goed door. Voeg de inktvis toe en roerbak dit kort tot het gaar is. Serveer warm.

Cumi-Cumi Sambal Merah