Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Sapi Bawang Bombay

Gestoofd rundvlees in een pittige saus


Ingrediënten:

- 300 gr. rundvlees
- 5 rode lomboks
- 4 rode rawits
- 2 grote uien
- 1 eetlepel olie

Marinade:

- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- halve eetlepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- kwart theelepel djinten
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel sesamolie
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne plakjes en sla het met een vleeshamer plat. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal dit tot een puree. Meng de puree met de overige ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Voeg het vlees toe en kneed het vlees met de handen tot alle plakjes met marinade zijn bedekt. Laat het een nacht in de koelkast marineren.

Snijd de uien in halve ringen. Laat de rawits heel en snijd de lomboks in ringen. Verhit de olie in de wok en fruit de uien en lomboks totdat de uien bruin kleuren. Haal de uien uit de pan en bak het vlees met de marinade in dezelfde olie tot het vlees van kleur verandert. Voeg wat water toe en stoof het vlees gaar. Roer de uien en de rawits door het gerecht. Serveer warm met witte rijst.

Daging Sapi Bawang Bombay