Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Djahe

Gebakken varkensvlees met gember en tauge


Ingrediënten:

- 250 gr. magere hamlappen
- 150 gr. tauge
- 1 groene lombok
- 30 gr. gekonfijte gember
- 4 eetlepels olie
- zout
- ve-tsin
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water

Sausje:

- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Snijd het varkensvlees in plakken van 1 cm. dik tegen de draad in en daarna in reepjes. Was de tauge en laat het uitlekken in een vergiet. Snijd de lombok in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de lombok in reepjes. Snijd de gember in dunne, smalle reepjes. Maak een sausje van de rijstwijn, de sojasaus en de suiker. Verhit in een wok 2 eetlepels olie, roerbak het vlees 1 min. en voeg daarna het sausje toe. Roer het door, neem de pan van het vuur en schep het vlees op een bord of in een schaaltje. Verhit in de wok de resterende olie en roerbak de gember, de lombok en de tauge ongeveer 1 min. Roer het gebakken vlees, wat zout en de ve-tsin door het taugemengsel. Maak een papje van het water met maizena en bind het gerecht met het maizenapapje.

Babi Djahe