Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mangkok Ubi Ungu

Gestoomde cakejes van paarse zoete aardappel


Ingrediënten:

Beslag:

- 390 gr. paarse zoete aardappel
- 380 gr. bloem
- 300 gr. suiker
- 3 dl. santen
- 3 eieren
- halve theelepel zout

Starter:

- 60 gr. bloem
- 11 gr. gist
- 110 ml. water

Bereiding:

Verwarm het water voor de starter, roer de gist en de bloem erdoor en laat dit 30 min. staan. Schil de aardappels en kook ze gaar. Pureer ze en wrijf het door een zeef zodat de puree klontvrij is. Verwarm de santen en zeef de bloem. Meng de puree met de suiker en het zout en roer totdat de suiker is opgenomen. Roer de eieren er één voor één door, pas het volgende ei toevoegen als het eerste ei helemaal is opgenomen. Voeg dan de starter toe en roer het goed door de puree. Roer afwisselend de bloem en de warme santen er door tot een glad beslag. Laat dit 30 min. afgedekt op een warme plek rijzen. Bekleed kue mangkokvormpjes met bakpapier en schenk het beslag in de vormen. Breng een stoompan aan de kook, wikkel het deksel in een theedoek en stoom de cakejes in 20 min. gaar.

Kue Mangkok Ubi Ungu