Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Djahe Dua

Gestoomde varkenshaas in bananenblad met saus

Babi Djahe Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Angela


Ingrediënten:

- 4 varkenshazen
- 1 schijf djahe
- 2 sjalotten
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels azijn
- 3 dl. bouillon
- bieslook
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd het vlees in plakjes. Rasp de djahe, hak de sjalotten klein en knip de bieslook fijn. Wrijf het vlees in met zout en peper. Wikkel het vlees in bananenblad of aluminiumfolie en stoom het 30 min. boven een mengsel van bouillon, djahe, sojasaus en azijn. Haal het vlees uit de stoompan en kook het bouillonmengsel snel in. Giet de saus over het vlees en garneer het met bieslook.

Babi Djahe Dua