Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Campur Buah

Gemengd fruit met sagoparels, geschaafd ijs en sinaasappelsiroop


Ingrediënten:

- 2 avocado's
- 1 blik nangka op siroop
- 1 zak kelapa muda, diepvries
- kolang kaling naar smaak
- aardbeien naar smaak
- kleine sagoparels naar smaak

Saus:

- 250 gr. kristalsuiker
- 2,5 dl. water
- 2 daun pandan
- sinaasappelsiroop naar smaak
- gecondenseerde melk naar smaak
- ijsblokjes naar smaak

Bereiding:

Kook de sagoparels gaar en laat het volledig afkoelen. Laat de kelapa muda ontdooien in een grote schaal. Snijd de nangka en aardbeien in kleine stukjes en doe het in de schaal. Snijd de kolang kaling in tweeën en doe dit bij de vruchten. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Voeg dit samen met de sagoparels toe aan de schaal en roer het goed door.

Doe het water in een pan en voeg de suiker en daun pandan toe. Breng het al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost en laat het tot een siroop inkoken. Laat de siroop goed afkoelen, verwijder de daun pandan en roer er dan de sinaasappelsiroop door. Doe de ijsblokjes in een blender en maak het fijn. Verdeel het fruit over schaaltjes. Schenk er wat gecondenseerde melk over en doe er wat geschaafd ijs boven op. Giet hier ca. 3 eetlepels siroop over en serveer het ijskoud.

Es Campur Buah