Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Guling

Geroosterd speenvarken van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 speenvarken
- 1 schijf djahe
- 50 gr. santen, blok
- 1 theelepel ketumbar
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1 ui
- 3 kruidnagels
- 4 theelepels kunyit
- 2 tenen knoflook
- 2 daun salam
- 1 rode lombok
- zout

Bereiding:

Pel en schil de ui en knoflook, snijd dit en de lombok heel fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Verkruimel de daun salam. Wrijf in de vijzel de ui, knoflook, lombok, kruidnagels, djahe, ketumbar, 2 theelepels van de kunyit, daun salam en wat zout fijn. Wrijf hiermee de binnenkant van het varken in. Wrijf de buitenkant in met de rest van de kunyit en wat zout. Los de santen op in 3 dl. kokend water en roer er de kokos door. Steek het varken aan het spit en rooster het ca. 4 uur boven een barbecue. Giet tijdens het roosteren regelmatig santen over het varkentje zodat de buitenkant lekker krokant wordt.

Babi Guling