Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Brongkos

Gestoomde zwarte rijst met keluwaknoten


Ingrediënten:

- 350 gr. rijst
- 4,5 dl. santen
- 3 keluwak
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels ketumbar

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Week de keluwaknoten in heet water en maal ze daarna fijn in de vijzel. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de sereh en daun salam toe en bak dit mee. Voeg de keluwak en de rijst toe en schep het geheel goed door. Voeg dan de santen, het zout en de asempasta toe, roer het goed door en laat de rijst staan tot de santen volledig is opgenomen. Doe de rijst in een stoompan en stoom het gaar. Verwijder de sereh en daun salam voor het opdienen.

Nasi Brongkos