Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Cakar Ayam

Koeken van gefrituurde zoete aardappelsliertjes


Ingrediënten:

- 500 gr. zoete aardappel
- 300 gr. gula bali
- 2 grote lepels water
- 1 theelepel kapur sirihwater
- olie om te frituren

Bereiding:

Hak de gula bali fijn. Vet kleine ronde schaaltjes of vormpjes in met een beetje olie. Schil de zoete aardappels en rasp ze in lange slierten. Week de slierten in voldoende water met het kapur sirihwater voor ca. een uur. Laat de slierten uitlekken en dep ze helemaal droog. Verhit olie om te frituren, frituur de sliertjes goudbruin en laat ze in een vergiet uitlekken.

Doe de gula bali en de 2 lepels water in een pan, laat de suiker smelten en kook het in tot een dikke stroop. Schep de gefrituurde aardappel er goed door heen zodat alles bedekt is met de stroop. Neem een beetje van de sliertjes en druk dit in een vormpje. Druk het goed vast aan, haal het uit de vorm en laat het afkoelen.

Kue Cakar Ayam