Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Apem Gula Djawa

Gestoomde cakejes met Javaanse suiker en spekkoekkruiden


Ingrediënten:

- 150 gr. rijstmeel
- 150 gr. gula djawa
- 100 gr. patentbloem
- 175 ml. kokoswater
- 1,8 dl. santen
- 1 daun pandan
- 1 theelepel spekkoekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- halve theelepel gist
- halve theelepel zout

Garnering:

- 100 gr. geraspte kokos
- 1 daun pandan
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Hak de gula djawa fijn. Vouw de daun pandan over de lengte dubbel en knip er schuine reepjes van. Breng het kokoswater aan de kook en los de gula djawa er in op. Doe het rijstmeel in een kom en schenk al roerend het kokoswater er beetje bij beetje bij tot een egaal beslag. Mix de bloem, gist, zout, santen en spekkoekkruiden door het beslag en mix op lage snelheid voor ca. 15 min. Laat het deeg een half uur afgedekt rusten.

Roer het bakpoeder door het beslag. Verwarm vormpjes in de stoompan en schenk ze voor tweederde vol met het beslag. Stoom de cakejes in 30 min. gaar. Rooster de geraspte kokos met het zout in een droge koekenpan en strooi dit over de hete cakejes. Garneer elk cakeje met een stukje opengevouwen daun pandan.

Kue Apem Gula Djawa