Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Rebus Istimewa

Bamisoep van eiermie met kip en groente


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte kip
- 250 gr. spitskool
- 50 gr. bawang goreng
- 1,5 ltr. kippenbouillon
- 1 pak eiermie
- 3 gekookte eieren
- 2 stengels selderij
- 4 tomaten
- 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- kwart theelepel suiker
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- halve theelepel peper
- zout naar smaak

Bereiding:

Rafel de gekookte kip met twee vorken uit elkaar en bak het in olie mooi bruin. Snijd de tomaten, lente-uitjes en bleekselderij in plakjes. Snijd de kool in repen en snijd de eieren in parten. Week de eiermie in koud water en laat het uitlekken. Snijd de knoflook fijn, maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Voeg de bouillon, ketjap, eiermie, suiker en de kip toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de kool toe en kook tot de mie gaar is. Voeg de lente-uitjes en de bleekselderij toe en kook die even mee. Roer als laatste de tomaten en de eieren door de soep. Bestrooi de soep met bawang goreng voor het serveren.

Mie Rebus Istimewa