Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Batokok

Drooggebakken rundvlees met een pittige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 3 dl. kokoswater

Bumbu:

- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels zout

Saus:

- 100 gr. groene lomboks
- 50 ml. runderbouillon
- 8 sjalotten
- 2 rode tomaten
- 3 eetlepels margarine
- 1 eetlepel limoensap

Bereiding:

Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta, wrijf het vlees hiermee in en laat het een kwartier intrekken. Breng het kokoswater aan de kook, voeg het vlees toe, zet het vuur zacht en stoof het vlees gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het vlees in dunne plakken en sla de plakjes plat. Bak het vlees in de oven in 15 tot 20 min. donkerbruin van kleur.

Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de lomboks en sjalotten fijn. Smelt de margarine en fruit de sjalotjes en lomboks tot het begint te geuren. Schenk de bouillon er bij, breng het aan de kook en stoof de saus tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg de tomaten en het limoensap toe en breng het geheel op smaak met zout. Giet de saus over het vlees voor het serveren.

Dendeng Batokok