Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Tumis Takokak

Gebakken vis in een saus met wilde aubergine en petehbonen


Ingrediënten:

- 300 gr. makreel
- 100 gr. takokak
- 3 dl. water
- 12 petehbonen
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 daun kunyit
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe

Bereiding:

Pers de 2 teentjes knoflook. Wrijf de vis in met de knoflook en een halve theelepel zout en laat het een half uur intrekken. Verhit voldoende olie en frituur de vis gaar en bruin, laat het goed uitlekken. Snijd de petehbonen in tweeën, snijd de lomboks in ringen en snijd de daun kunyit in smalle repen. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de bumbu samen met de takokak, petehbonen en lomboks tot het gaat geuren. Voeg de vis, daun kunyit, het water en een halve theelepel zout toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

Ikan Tumis Takokak