Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Talam Ubi

Gekleurde gestoomde cake van zoete aardappel


Ingrediënten:

- 500 gr. zoete aardappel
- 250 gr. suiker
- 150 gr. rijstmeel
- 100 gr. tapiocameel
- 3,5 dl. santen
- 1,5 dl. kokend water
- halve eetlepel zout
- gele of paarse kleurstof

Toplaag:

- 60 gr. rijstmeel
- 30 gr. maïzena
- 3,5 dl. dikke santen
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Gebruik kleurstof om de kleur van de zoete aardappel te versterken. Kies de kleurstof naar de kleur van de aardappel. Bestrijk een cakevorm of vormpjes met olie. Kook de zoete aardappels gaar en pureer ze. Druk de puree door een zeef om klontjes te voorkomen. Roer het rijstmeel door het kokende water. Voeg de aardappelpuree, tapiocameel, santen en suiker toe. Voeg iets kleurstof toe en roer alles goed door elkaar. Giet de vorm(pjes) voor tweederde vol en stoom de cake gaar. Meng voor de toplaag alle ingrediënten goed door elkaar en schenk dit op de gestoomde cake. Plaats de vorm(pjes) terug in de stomer en stoom de Kue Talam Ubi tot de toplaag ook gaar is.

Kue Talam Ubi