Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Singkong

Gestoomde cassavecake in drie kleuren met kokos


Ingrediënten:

- 1 kg. cassave
- 150 gr. suiker
- 100 gr. geraspte kokos
- 3 dl. santen
- 1 zakje witte agar-agar
- 1 theelepel vanillepoeder
- halve theelepel zout
- rode kleurstof
- pandanpasta

Bereiding:

Meng de kokos met het zout en stoom dit voor ca. 15 min., laat het afkoelen op een groot bord. Smeer een vierkante bakblik van 20 cm. in met olie. Schil en rasp de cassave, spoel het goed uit en wring er zoveel mogelijk water uit. Meng de santen met de suiker, vanillepoeder en de agar-agar en roer het goed door. Voeg de cassave toe en verdeel het in drie delen. Kleur 1 deel rood, 1 deel groen en laat het andere deel zoals het is. Giet een kleur in het blik en stoom dit 10 min. Schenk het ongekleurde deel op de gestoomde laag en stoom ook deze 10 min. Schenk de laatste kleur in het blik en stoom het in 15 min. gaar. Laat de kue goed afkoelen voordat je het in plakken snijdt. Bestrooi de plakken met de gestoomde kokos.

Kue Singkong