Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Bakwan Sayur
Krokant gefrituurde groentebollen
Ingrediënten:
- 200 gr. bloem
- 50 gr. tauge
- 3 koolbladeren
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel peper
- halve theelepel bakpoeder
- zout naar smaak
- voldoende water
- olie om te frituren
Bereiding:
Spoel de tauge af met heet water. Snijd de koolbladeren fijn, snijd de selderij in plakjes en rasp de wortel. Pers de knoflook uit en snijd de lente-ui in ringen. Meng de groente met de knoflook, peper en zout. Strooi de bloem en het bakpoeder over de groente en schenk er wat water bij. Kneed alles goed door elkaar en schenk er water bij mocht het te droog zijn. Verhit olie om te frituren. Neem een eetlepel groentemengsel en frituur dit mooi bruin en krokant.
Bakwan Sayur