Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babi Ketjap Lima
Gestoofde speklapjes in ketjapsaus
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor
Ingrediënten:
- 8 speklappen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- sambal manis
- peper
- zout
Bereiding:
Rasp de djahe en laos. Snijd de speklappen in stukjes. Wrijf ze in met peper, zout en ketjap en laat dit minimaal een half uur marineren. Snipper de uien en fruit ze glazig. Voeg het spek en de marinade toe en laat dit alles op een laag vuur smoren. Voeg naar eigen smaak de kruiden toe. Laat het geheel nog even pruttelen tot het vlees gaar is. Als het te droog wordt dan wat water toevoegen.
Babi Ketjap Lima