Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Batagor Paling Enak

Tofu en pangsits gevuld met makreel met een pindasaus


Ingrediënten:

- 10 pangsitvellen
- half blok tahu
- 2 limoenen
- ketjap manis naar smaak
- olie

Vulling:

- 250 gr. makreel
- 100 gr. tapiocameel
- 20 gr. bloem
- 1,5 dl. ijswater
- 3 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 2 eiwitten
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Pindasaus:

- 300 gr. geroosterde pinda's
- 6,5 dl. warm water
- 8 rode lomboks
- 6 teentjes knoflook
- 6 eetlepels geraspte gula djawa
- 4 eetlepels asemwater
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Maak voor de vulling de makreel schoon, ontdoe het van eventuele graten en pureer de makreel. Rasp de knoflook. Snijd de lente-uitjes in ringen. Meng de vis met de knoflook, lente-ui, suiker, peper en zout goed door elkaar. Voeg de eiwitten en het ijswater toe en kneed het opnieuw goed door. Voeg het tapiocameel en de bloem toe en kneed tot het meel volledig is opgenomen. Verdeel het vismengsel in tweeën. Snijd de tahu in plakken en snijd die weer doormidden. Maak in het midden van een plak een holte en vul die met een deel van het vismengsel. Plak twee plakken tahu met water aan elkaar. Stoom de gevulde tahu in 30 min. gaar.

Meng de andere helft van het vismengsel met de uitgeschraapte tahu. Vul de pangsitvellen met dit vismengsel. Sluit de vellen en frituur ze in hete olie mooi bruin en krokant. Fruit voor de saus de knoflook en de lomboks. Wrijf de pinda's, knoflook, lomboks, gula djawa en het zout tot een pasta. Giet het warme water er bij en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng de saus op smaak met asemwater. Snijd de limoenen in partjes. Leg de gestoomde tahu en de gebakken pangsits op een schaal en schenk er de pindasaus over. Serveer het geheel met parten limoen en een schaaltje ketjap manis.

Batagor Paling Enak