Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Pisang Karamel

Pudding met banaan en karamel uit de oven

Puding Pisang Karamel | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. bananen
- 30 gr. suiker
- 2 dl. melk
- 3 eieren
- 1 eetlepel maizena
- halve eetlepel gula djawa
- halve theelepel kaneel
- kwart theelepel zout

Karamel:

- 100 gr. suiker
- 50 ml. water

Bereiding:

Vet een hittebestendige puddingvorm in met boter. Verwarm voor de karamel de suiker op een laag vuur. Schenk het water al roerend beetje bij beetje bij de hete karamel totdat de suiker is opgelost. Schenk de karamel in de ingevette puddingvorm. Blend de bananen en de melk in een blender tot je 3 dl. hebt. Los de maizena op in een beetje water. Mix de eieren met de suiker, gula djawa, zout, kaneel en aangelengde maizena tot de suiker is opgelost. Roer dit door de gepureerde bananen en schenk het op de karamel. Verwarm de oven tot 160 graden. Vul een grotere schaal met heet water, zet de schaal met de pudding hierin en zet alles in de oven. Kook de pudding in 75 min. au-bain-marie. Laat de pudding afkoelen, stort het op een schaal en serveer het koud.

Puding Pisang Karamel