Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Sarepeh

Kip, kippenlever en -maagjes aan een spies met een pittige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenbout
- 4 dl. santen
- 10 kippenmaagjes
- 10 kippenlevers
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel limoensap
- 1,5 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode rawits

Bereiding:

Leg de satehstokjes in water. Ontbeen de kippenbouten en snijd het vlees in stukken. Kook de maagjes en de levers apart van elkaar gaar en snijd ze in evengrote stukken. Verwijder de nerven van de daun djeruk purut. Besprenkel de kip met limoensap en 1 theelepel zout en laat het 15 min. staan. Snijd de lomboks, knoflook en rawits fijn en maal het tot een pasta. Verhit de olie en fruit de pasta samen met de daun salam en de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de santen, zout en suiker toe en breng het aan de kook. Kook de saus tot de gewenste dikte in. Rijg het vlees afwisselend met stukjes maag en lever aan de stokjes en smeer ze in met de saus. Rooster de sateh's op de barbecue gaar en bruin. Bestrijk ze tijdens het roosteren steeds met de saus. Serveer de rest van de saus bij de sateh.

Sateh Sarepeh