Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Bolu Gulung

Rolkoek met botercreme


Ingrediënten:

- 50 gr. suiker
- 50 gr. vloeibare margarine
- 40 gr. bloem
- 7 eidooiers
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel gecondenseerde melk
- 1 eetlepel rum
- 1 theelepel honing
- halve theelepel bakpoeder

Botercreme:

- 100 gr. margarine
- 100 gr. suiker
- halve eidooier
- enkele druppels chocolade- of mokka-essence

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Beboter een vierkant, ondiep bakblik en leg bakpapier op de bodem. Beboter ook het papier. Zeef de bloem met het bakpoeder. Mix de dooiers en het eiwit met de suiker tot een romige massa. Voeg de melk, rum en honing toe en blijf mixen. Roer het eimengsel door de bloem en zorg dat alle bloem wordt opgenomen. Roer de vloeibare margarine door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 10 min. De cake moet zacht blijven, want anders zal het breken tijdens het oprollen. Mix voor de botercreme alle ingrediënten door elkaar en voeg enkele druppels essence toe. Laat de cake goed afkoelen voordat je het met botercreme bestrijkt. Rol het voorzichtig op en laat de cake op de naad rusten.

Kue Bolu Gulung