Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Celor Palembang

Bamisoep met garnalen en tauge in kokosmelk


Ingrediënten:

- 300 gr. garnalen
- 250 gr. eiermie
- 100 gr. tauge
- 1,25 ltr. bouillon
- 2,5 dl. santen
- 3 hardgekookte eieren
- 2 eieren
- 6 stengels bieslook
- 5 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel zout
- kwart theelepel suiker
- kwart theelepel peper

Bereiding:

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de hardgekookte eieren in partjes en snijd de bieslook fijn. Spoel de tauge met kokend water af. Leng de maizena aan met een beetje water tot je een papje hebt. Pel de garnalen en gebruik de schilletjes voor de bouillon. Breng de bouillon aan de kook met de schillen en laat het even doorkoken. Marineer de garnalen 15 min. in het citroensap. Zeef de bouillon en voeg dan de santen, garnalen, peper, suiker en zout toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook. Kluts de eieren en schenk het al roerend bij de kokende bouillon. Bind de soep met de maïzena. Verdeel de noedels over soepkommen en leg de tauge er boven op. Schenk de hete bouillon er over en leg de parten ei aan de rand. Bestrooi de soep met bieslook en bawang goreng.

Mie Celor Palembang