Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Kong

Blokjes varkensvlees in een zeer kruidige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 varkenshaas
- 6 tenen knoflook
- 3 schijven djahe
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels peper
- 2 theelepels Chinese 5-kruidenpoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 kop water
- 2 koppen ketjap manis
- 2 theelepels ve-tsin
- 1 eetlepel gula djawa
- azijn

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Pel de knoflook en schil de djahe. De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta. De olie verhitten en de pasta even roerbakken. Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen. Dan het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij. Alles nog eens goed doorroeren en aan de kook brengen. Dan het vuur lager, deksel op de pan en gaar laten sudderen tot de jus wat ingedikt is. Wel af en toe door de pan roeren.

Babi Kong