Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Brokoli Udang Kuah Asem Manis

Broccoli met garnalen in een pittige zoet/zure bouillon


Ingrediënten:

- 250 gr. broccoli
- 1 ltr. water
- 10 grote garnalen
- 1 inktvis
- 1 blikje mais
- 1 blikje bruine bonen
- sap van 1 limoen
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 tomaat
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel peper
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de inktvis in ringen. Hak de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in ringen. Ontvel de tomaat en snijd het in stukjes. Laat de maïs en bonen uitlekken. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook tot het begint te geuren. Voeg de lomboks, garnalen en inktvisringen toe en roerbak dit tot de garnalen van kleur zijn veranderd. Voeg de tomaat en de sambal lampung toe en schep het goed door. Voeg het water toe en breng het op smaak met peper, zout en suiker. Voeg de broccoli toe, breng het geheel aan de kook en kook de groente beetgaar. Voeg de maïs en bonen toe, roer het door en breng het gerecht op smaak met limoensap.

Brokoli Udang Kuah Asem Manis