Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Gurih Kremes

Gefrituurde dorade met krokante topping


Ingrediënten:

- 500 gr. dorade
- sap van 1 limoen
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bumbu:

- 7 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 4 cm. kunyit
- 3 theelepel ketumbar

Beslag:

- 100 gr. rijstmeel
- 2,5 dl. water
- 1 eidooier
- 2 eetlepels tapiocameel
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Maak de vis goed schoon en kerf de huid met een scherp mes in. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snijd de knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Meng de helft van de bumbu met het limoensap, peper en zout en wrijf de vis hiermee in. Laat de vis voor 30 min. staan. Meng de overgebleven bumbu samen met de ingrediënten van het beslag goed met elkaar. Verhit ruim olie. Haal de vis door het beslag en frituur de vis in de hete olie tot bruin en gaar. Laat de vis uitlekken. Frituur het overgebleven beslag in de hete olie goudbruin en krokant en verkruimel dit over de vis.

Ikan Goreng Gurih Kremes