Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kembung Kukus Nanas

Gestoomde makreel in een saus met ananas


Ingrediënten:

- 3 makrelen
- 1 ananas
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Schil de ananas en snijd het in stukken. Snijd de ui in ringen. Pers de citroen uit en snijd de schil in reepjes. Zorg er voor dat er geen wit meer aan de schil zit, dat smaakt namelijk erg bitter. Maak de vissen goed schoon en wrijf ze in met citroensap, peper en zout. Stop de citroenschil in de vissen. Leg ze in een vuurvaste schaal, verdeel de uienringen er over en leg de ananasstukken er omheen. Breng een stoompan aan de kook en stoom de vis in 15 min. gaar.

Ikan Kembung Kukus Nanas