Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Gandus

Gestoomde cakejes met een hartige topping


Ingrediënten:

- 250 gr. rijstmeel
- 1 ltr. santen
- 1 daun pandan
- 1 theelepel zout

Garnering:

- 100 gr. ebi
- 3 rode rawits
- 5 takjes selderie
- 4 theelepels suiker
- bawang goreng naar smaak

Bereiding:

Breng de santen aan de kook met de daun pandan en roer beetje bij beetje het rijstmeel en het zout er door. Schenk het beslag in een vierkante vorm of in kleine kommetjes, verwijder de daun pandan en stoom de cake(jes) in 30 min. gaar. Laat het een beetje afkoelen en snijd de vierkante vorm in stukken. Week de ebi in heet water, rooster ze droog in een koekenpan en stamp ze fijn. Snijd de selderie fijn en de rawits in ringetjes. Verdeel de ebi, rawits, selderie, suiker en bawang goreng over de cakejes en serveer meteen.

Kue Gandus