Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Krengsengan Kambing

Blokjes geitenvlees en paprika aan een spies


Ingrediënten:

- 250 gr. geitenvlees
- 1 dl. water
- 2 rode lomboks
- 1 tomaat
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel petis
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 2 theelepels asempasta
- half runderbouillonblokje
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de lomboks in schuine ringen en de paprika's in blokjes. Roer de petis in 50 ml. water. Ontvel de tomaat en snijd het in stukjes. Snijd de sjalotjes, knoflook en djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in hete olie tot het begint te geuren. Voeg de tomaat toe en bak het mee tot het uit elkaar valt. Voeg het vlees toe en bak het vlees tot het van kleur is veranderd. Voeg het petiswater, ketjap en water toe en stoof het vlees gaar. Roer de lomboks er door en laat het geheel afkoelen. Rijg het vlees met paprika's om en om aan satehstokjes en rooster de satehs op de barbecue mooi bruin van kleur. Serveer de sateh met de overgebleven saus.

Sateh Krengsengan Kambing