Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Tersembunyi

Hardgekookte eieren in gehakt met een tomatensaus


Ingrediënten:

- 350 gr. gehakt
- 5 hardgekookte eieren
- 2 eieren
- 2 sneetjes wit brood
- 1 theelepel witte peper
- halve theelepel nootmuskaat
- halve theelepel zout
- paneermeel
- bloem
- olie

Saus:

- 2 dl. bouillon
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel boter
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Pel de gekookte eieren. Scheid van de rauwe eieren de dooiers van het eiwit en kluts het eiwit. Week het brood in water en knijp het daarna goed uit. Meng het gehakt met het brood, de dooiers, nootmuskaat, peper en zout. Maak vijf ballen van het gehakt en stop in elke bal een hard gekookt ei. Rol de gehaktballen door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel. Verhit voldoende olie en bak de ballen gaar en mooi bruin. Snipper de ui en de knoflook heel fijn en fruit dit in de boter even aan. Voeg de overige ingrediënten toe, laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en leg de ballen in de saus.

Telor Tersembunyi