Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Telor Dua

Gekookte eieren met een marmereffect

Pindang Telor Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg


Ingrediënten:

- 6 eieren
- 1 ltr. water
- 6 sjalotten
- 2 serehstengels
- 1 teentje knoflook
- 5 cm. kunyit
- 5 cm. laos
- 2 kardemompeulen
- 4 cm. kaneelstok
- 3 daun salam
- 4 theelepels zwarte thee
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- sjalotschillen
- 3 theelepels zout

Bereiding:

Kneus de sereh en rasp de laos, kunyit en de knoflook. Kook de eieren hard, laat ze volkomen afkoelen en breek daarna de schalen, zonder die te verwijderen. Doe de eieren terug in het water met alle andere ingrediënten en kook het water totdat het bijna helemaal is verdampt en de eieren donker van kleur zijn. Maak de eieren droog en pel ze.

Pindang Telor Dua