Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Ayam

Gegrilde pakketjes met kipfilet van de barbecue


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 1 dl. santen
- 8 rawits
- 2 serehstengels
- 1 daun pandan
- 4 daun salam
- 7 daun djeruk purut
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel asemwater
- daun kemangi
- bananenblad

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel ketumbar
- 3 kemirienoten
- zout

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukken en snijd 3 daun djeruk purut in dunne reepjes. Meng de kip met het limoensap, zout en daun djeruk purut reepjes en laat dit 15 min. staan. Schil en snijd de kunyit, laos en djahe fijn. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg de santen en het asemwater toe en breng het geheel aan de kook. Roer het even door en zet het vuur uit.

Kneus de serehstengel en snijd het 1 keer over de lengte en 1 keer overdwars door. Snijd de daun pandan in kleine stukken. Snijd de daun pisang in 4 stukken en leg op elk stuk een daun salam, een daun djeruk purut, stukjes daun pandan, stukjes sereh, een paar daun kemangi en 2 rawits. Verdeel de kip met een beetje saus over de bananenbladeren en rol ze strak op. Steek de uiteinden vast met een cocktailprikker en stoom de pakketjes voor ca. 20 min. Rooster ze daarna totdat het blad geblakerd is.

Pepes Ayam