Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Manis dan Masam

Varkensvlees met ananas in een zoet/zure saus

Babi Manis dan Masam | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. magere hamlappen
- 1 ei
- 2 uien
- 2 groene paprika’s
- 4 plakken ananas
- 1 teen knoflook
- 1 lombok
- 1 eetlepel sherry
- 2 eetlepels maïzena
- olie

Saus:

- 75 ml. azijn
- 1 eetlepel ketjap
- 4,5 eetlepel suiker
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels sambal
- halve theelepel zout

Bereiding:

Kluts het ei en snijd de knoflook fijn. Meng alle ingredienten voor de saus door elkaar en houd de saus apart. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in stukjes. Snijd het vlees in reepjes van ca. 2,5 cm. Pel de uien en snijd ze grof. Laat de ananas uitlekken en snijd ze daarna in stukjes. Pers de knoflook en snijd de lombok in stukjes. Meng de maizena met 4 eetlepels water zodat je een papje hebt.

Doop het vlees in het losgeklopte ei en wentel de stukjes dan door de maïzena. Bak het in ruim olie op middel hoog vuur tot het vlees goudbruin is en laat het uitlekken. Roerbak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg de lombok, paprika's, ui, ananas en het vlees toe. Roer alles door elkaar, sprenkel de sherry erover, giet de saus erbij en breng het gerecht aan de kook. Zodra het kookt, de aangelengde maïzena erdoor en blijven omscheppen tot het vocht gebonden is. Van het vuur nemen en direct warm serveren met witte rijst of bami.

Babi Manis dan Masam