Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan Jamur

Gefrituurde koeken van paddenstoelen en paprika

Bakwan Jamur | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- 100 gr. oesterzwammen
- 100 gr. champignons
- 100 gr. shiitakes
- 100 gr. groene paprika
- 100 gr. rode paprika
- 1 dl. water
- 6 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- kwart theelepel bakpoeder
- kwart theelepel aromat
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook uit en snipper de sjalotjes fijn. Snijd de paprika's in luciferdunne repen. Snijd de paddenstoelen in plakjes en snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Meng de bloem met het bakpoeder, zout, aromat en peper en roer het water erdoor tot je een glad beslag hebt. Meng de paprika's met knoflook, sjalotten, lente-uitjes, paddenstoelen en peper goed door elkaar. Schenk het beslag bij de paddenstoelen en roer het door tot het goed gemengd is. Verhit olie in een koekenpan, neem een eetlepel beslag, druk het plat en bak de bakwans aan beide zijden goudbruin.

Bakwan Jamur