Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Bumbu Kunyit

Blokjes gemarineerde kipfilet aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 2 eetlepels asemwater
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels peperkorrels
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Snipper de knoflook, sjalotjes en kunyit fijn. Rooster de ketumbar, djinten, peperkorrels en kunyit in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en meng de bumbu met de ketjap, asemwater en olie. Voeg de kip toe en laat dit een nacht marineren. Rijg de kip aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue of gril gaar.

Sateh Ayam Bumbu Kunyit