Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan Jamur Udang

Gefrituurde koekjes met garnalen, mais en champignons


Ingrediënten:

- 175 gr. bloem
- 150 gr. champignons
- 100 gr. mais
- 50 gr. garnalen
- 25 gr. rijstmeel
- 2 dl. water
- 1 lente-ui
- 1 ei
- peper
- suiker
- zout
- olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de champignons in plakjes en hak de mais en de garnalen grof. Snijd de lente-ui, de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Schil de kunyit en snijd dit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng het met de garnalen, bloem, rijstmeel, champignons, mais, lente-ui en water. Roer het ei, zout, suiker en peper er door tot je een beslag hebt. Verhit olie, zorg er voor dat dit niet al te heet wordt. Neem telkens een eetlepel beslag en frituur dit in de olie mooi bruin van kleur. Laat de Bakwan uitlekken op keukenpapier.

Bakwan Jamur Udang