Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Masak Tomat

Blokjes varkensvlees gesudderd in pittig gekruide saus


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 4 tomaten
- 4 lente-uien
- 1 serehstengel
- 1 kop water

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Snijd het vlees en de tomaten in blokjes, de sjalotten snipperen, de lomboks en djahe fijn snijden. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in wat olie en voeg het vlees toe. Schep het geheel door tot het vlees rondom bruin is. Voeg de overige ingredienten toe en laat het sudderen tot het vlees mals is. Lijkt de jus uit te drogen voor het vlees gaar is, voeg dan wat warm water toe.

Babi Masak Tomat