Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Djahe

Gemberpudding met gembersaus


Ingrediënten:

- 100 gr. bloem
- 100 gr. boter
- 100 gr. basterdsuiker
- 50 gr. geraspte djahe
- 50 ml. honing
- 2 eieren
- halve theelepel bakpoeder

Saus:

- 75 gr. lichtbruine suiker
- 3 dl. melk
- 25 ml. water
- 1 eidooier
- 1 eetlepel maïzena
- gembersiroop naar smaak

Bereiding:

Mix de boter met de suiker. Klop één voor één de eieren er door. Zorg dat de suiker en de eieren goed zijn opgenomen. Roer de bloem en de bakpoeder door de boter. Roer dan de honing en de geraspte djahe door het mengsel tot je een glad geheel hebt. Schenk het beslag in een met margarine ingevette vorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie en stoom de pudding gaar. Los voor de saus de maïzena op in een beetje water. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng het op een laag vuur al roerend aan de kook. Laat de saus binden en serveer de saus over de pudding.

Puding Djahe