Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lontong Sayur

Pompoen en garnalen in kokosmelk met lontong


Ingrediënten:

- 500 gr. rijst
- 500 gr. pompoen
- 300 gr. garnalen
- 1 ltr. dunne santen
- 20 petehbonen
- 2 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 3 eetlepels olie
- bananenbladeren

Bereiding:

Was de rijst goed en laat het uitlekken. Rol een stuk bananenblad tot een koker van ca. 3 cm. doorsnee. Maak de onderkant vast met een cocktailprikker, vul de koker voor driekwart met rijst en maak de andere kant ook vast met een prikker. Herhaal dit tot de rijst op is. Leg de kokers in water en laat het in 4 tot 6 uur gaar worden. Pas op dat de pan niet droog kookt. Laat de lontong afkoelen.

Kneus de laos en het witte gedeelte van de serehstengel. Snijd de pompoen in luciferdunne repen. Halveer de petehbonen en snijd de tomaten in plakken. Pers de knoflook. Verhit de olie en fruit de knoflook, sereh, daun salam en laos tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg de pompoen, peteh en tomaten toe en schep alles goed door elkaar. Schenk de santen er bij en stoof de pompoen gaar, roer het af en toe even door. Verwijder het bananenblad van de lontong en snijd het in plakken. Serveer de groente samen met de lontong.

Lontong Sayur