Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klappertaart

Taart met jonge kokos en rozijnen


Ingrediënten:

- 150 gr. suiker
- 100 gr. rozijnen
- 50 gr. bloem
- 25 gr. maïzena
- 2 dl. kokoswater
- 6 eieren
- 5 eetlepels margarine
- 1 theelepel vanille
- kelapa muda

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet kleine ronde vormpjes in of gebruik één grotere vorm. Splits de eieren, smelt de margarine en snijd de kelapa muda klein. Mix de dooiers met de suiker tot het licht en romig er uit ziet. Mix afwisselend de bloem en de maïzena er door. Voeg de vanille, margarine en kokoswater toe en roer alles goed door. Klop de eiwitten met een beetje zout stijf en meng dit voorzichtig door het beslag. Roer de kelapa muda en de rozijnen door het beslag en schenk het deeg in de vorm of vormpjes. Bestrooi de bovenkant met een aantal rozijnen en bak de taart in 45 min. gaar.

Klappertaart