Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketoprak

Tofu, tauge en bihun overgoten met een pittige pindasaus


Ingrediënten:

- 100 gr. bihun
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 50 gr. tauge
- 1 blok tahu
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode rawits
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel asempasta
- ketjap manis
- bawang goreng
- kroepoek
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Meng de asempasta met 3 eetlepels water. Snijd de tahu in blokjes, frituur het in de olie goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg de tauge 5 min. in kokend water en giet het af. Wel de bihun in kokend water totdat het zacht is. Maal de knoflook, pinda's, lombok en rawits tot een pasta en meng dit door het asemwater. Voeg wat zout en ketjap manis naar smaak toe en roer de saus goed door. Leg de bihun in een schaal met de tahu en de tauge er op. Schenk de saus er over en bestrooi het gerecht met bawang goreng en verkruimelde kroepoek.

Ketoprak