Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Ketoprak

Tofu, tauge en bihun overgoten met een pittige pindasaus


IngrediŽnten:

- 100 gr. bihun
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 50 gr. tauge
- 1 blok tahu
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode rawits
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel asempasta
- ketjap manis
- bawang goreng
- kroepoek
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Meng de asempasta met 3 eetlepels water. Snijd de tahu in blokjes, frituur het in de olie goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg de tauge 5 min. in kokend water en giet het af. Wel de bihun in kokend water totdat het zacht is. Maal de knoflook, pinda's, lombok en rawits tot een pasta en meng dit door het asemwater. Voeg wat zout en ketjap manis naar smaak toe en roer de saus goed door. Leg de bihun in een schaal met de tahu en de tauge er op. Schenk de saus er over en bestrooi het gerecht met bawang goreng en verkruimelde kroepoek.

Ketoprak
Download het recept
Moment geduld!