Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Babi Nanas

Varkensvlees met ananas

Babi Nanas | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


IngrediŽnten:

- 500 gr. magere hamlappen
- 1 blik ananasschijven
- 1 onrijpe ananas
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 schijf djahe
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepel maizena
- 2 lente-uitjes

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes fijn. Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen. Schil en snijd de verse ananas in plakken. Snijd alle schijven ananas in ca. 8 stukken. Was de paprika's, verwijder de steeltjes en zaadjes. Snijd de paprika's in reepjes die iets smaller, maar ongeveer even lang zijn als het vlees.

Fruit in de wok met wat olie de fijngesneden knoflook en uien tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 min. onder voortdurend omscheppen in de hete olie. Voeg de ananas en de paprika toe. Laat alles nogmaals ca. 3 min. onder voortdurend omscheppen bakken. Strooi er wat zout over, voeg de sambal, ketjap en djahe toe en blijf goed roeren. Schep alles goed om en doe er dan 2,5 dl. kokend water bij. Laat alles 3 min. heel zachtjes sudderen boven een matig vuur.

Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Schuif alle ingredienten naar een kant van de wok en roer het maizenapapje door het vocht tot alles gebonden is. Schep daarna alle ingredienten door de saus en laat het even aan de kook komen. Haal het stukje djahe uit de pan en breng het even aan de kook. Garneer het gerecht met wat gesnipperde lente-uitjes en serveer met rijst.

Babi Nanas
Download het recept
Moment geduld!