Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ceker Setan Malang

Gestoofde kippenvoetjes in een hete kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenvoetjes
- 2 dl. dikke santen
- 2 dl. water
- 2 serehstengels
- 3 cm. djahe
- 4 daun djeruk purut
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels zout
- olie

Bumbu:

- 20 rode rawits
- 8 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel zout
- kwart theelepel peper

Bereiding:

Was de kippenvoetjes, wrijf ze in met zout en laat ze 15 min. staan. Verhit voldoende olie en frituur de voetjes half gaar en bruin. Kneus de serehstengels en djahe. Snijd de rawits, lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in een beetje olie samen met de sereh, djahe en daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de kippenvoetjes en het water toe en stoof de voetjes hier in gaar, roer het af en toe door. Voeg de santen en de ketjap toe en laat de saus inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Ceker Setan Malang