Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Kampung

Gebakken rijst met kipfilet en gedroogde zoute visjes


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte koude rijst
- 250 gr. kipfilet
- 1 komkommer
- 1 eetlepel ikan teri
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- bawang goreng
- kroepoek
- olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de komkommer in plakjes. Week de gedroogde pepers en de ikan teri in heet water. Droog de ikan teri goed en frituur het krokant. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit wat olie in een wok en bak de kip al omscheppend gaar. Voeg de bumbu toe aan de kip en bak dit tot het begint te geuren. Voeg de rijst toe en schep het goed door. Schep de ikan teri er door en breng het geheel op smaak met zout en suiker. Serveer de nasi met plakjes komkommer, bawang goreng en kroepoek.

Nasi Goreng Kampung