Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Ikan Patin Palembang

Gestoofde meerval in een zeer pittige bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. meerval
- 5 dl. water
- 4 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 10 rode rawits
- 3 groene tomaten
- 2 serehstengels
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel gula djawa
- 2 daun salam
- zout

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook

Bereiding:

Snijd de laos, kunyit en djahe in dunne plakjes. Kneus de serehstengels en snijd de tomaten in vieren, laat de rawits heel. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en maal de bumbu tot een pasta. Breng het water aan de kook en voeg de bumbu, rawits, daun salam, laos, djahe, sereh en kunyit toe en laat dit even doorkoken. Voeg de vis, tomaten, ketjap, zout, gula djawa en asempasta toe en stoof de vis langzaam gaar.

Pindang Ikan Patin Palembang