Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asam Padeh Tongkol Padang

Gestoofde tonijn in een hete, zure bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. tonijn
- 5 dl. water
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 1 daun kunyit
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel asempasta
- limoensap
- zout
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. laos
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Kneus de sereh en snijd de tomaat in stukken. Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat het 20 min. rusten. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Schil de laos en djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het gaat geuren. Schenk het water er bij en breng het met de tomaat, daun salam, daun kunyit, sereh en daun djeruk purut aan de kook en stoof dit 15 min. Voeg de asempasta en de vis toe en stoof de vis gaar.

Asam Padeh Tongkol Padang