Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Nanas Tiga

Zoet/zure varkensvlees met paprika en ananas


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- kwart komkommer
- halve groene paprika
- halve rode paprika
- 1 tomaat
- 1 blik ananas
- ananassap
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel honing
- 3 dl. kippenbouillon
- maïzena
- olie
- peper
- zout

Bereiding:

Halveer de komkommer, zaadjes er uit halen en in plakjes snijden. Zaad van de paprika's verwijderen en in repen snijden. Varkensvlees in plakjes snijden. Tomaat ontvellen, pitjes er uit halen en in blokjes snijden. Ananas in blokjes snijden. Meng in een kom ananassap, azijn, honing of suiker, sambal en bouillon.

Bak het vlees met de ui en knoflook bruin en gaar. Haal het uit de wok. Doe de saus in de wok en kook dit iets in. Voeg de groentes en ananas toe en kook alles even mee. Voeg het vlees en de tomaatblokjes toe en warm goed door. Bind het gerecht met maïzena. Proef of er peper of zout toegevoegd moet worden. Het gerecht moet zoet/zuur en pittig smaken. Voeg naar smaak sambal, honing of azijn toe.

Babi Nanas Tiga