Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Es Dawet Ayu Banjarnegara

Drankje van Hun Kwee sliertjes, Javaanse suiker en kokosmelk


IngrediŽnten:

- 500 gr. gula djawa
- 1 ltr. santen
- 1 ltr. ijswater
- 6 dl. water
- 1 dl. pandanwater
- 1 pakje hun kwee meel
- 2 daun pandan
- halve theelepel zout
- ijsblokjes

Bereiding:

Los het hun kwee meel op in het pandanwater met een snufje zout. Roer totdat het meel is opgelost en er geen klontjes meer zijn. Breng dit al roerend aan de kook en kook totdat het mengsel dik is geworden. Vul een grote kom met het ijswater, plaats er een cendolzeef boven en wrijf de hun kwee pap door de zeef. Laat de groene sliertjes opstijven in dit water. Breng de 6 dl. water aan de kook en los er de gula djawa in op, laat dit afkoelen. Breng de santen met het zout en de daun pandan aan de kook en laat dit 10 min. zachtjes koken, laat het daarna afkoelen. Giet een beetje gula djawa siroop in glazen, voeg de cendolsliertjes toe en roer het goed door. Schenk wat santen er op en vul de glazen aan met ijsblokjes.

Es Dawet Ayu Banjarnegara
Download het recept
Moment geduld!