Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Kolak Pisang Ubi Bandung

Gestoofde bakbanaan en zoete aardappel in een zoete kokossaus


IngrediŽnten:

- 250 gr. zoete aardappelen
- 250 gr. bakbanaan
- 200 gr. gula djawa
- 1 ltr. santen
- 2 daun pandan
- halve eetlepel kristalsuiker
- halve theelepel zout
- maizena

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de bananen en snijd ze in schijven. Breng de santen met de gula djawa, daun pandan, zout en kristalsuiker aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de aardappelen en de bananen toe en stoof ze gaar. Los de maizena op in wat water en bind daarmee de saus.

Kolak Pisang Ubi Bandung
Download het recept
Moment geduld!