Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kari Taoco

Kipfilet in een saus van zwarte bonen en ananas

Ayam Kari Taoco | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- half blikje ananasschijven
- 2 eetlepels sambal badjak
- 1,5 eetlepel taoco
- 1 eetlepel kerrie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- bawang goreng
- water
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet en ananas in kleine stukjes. Verhit een beetje olie en bak de kip zachtjes op middelhoog vuur half gaar. Voeg de kerrie, peper en zout toe. Schep het geheel goed door en voeg de taoco en sambal toe. Schep het door en voeg een klein scheutje water toe. Sudder dit door tot de kipfilet gaar is. Voeg de stukjes ananas toe en laat dit op laag vuur kort stoven. Dien de Ayam Kari Taoco op met witte rijst en strooi bawang goreng half over de kip en half over de rijst.

Ayam Kari Taoco