Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Bumbu Bali

Gegrilde kip van de barbecue met een pittige sambal

Ayam Bakar Bumbu Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 dl. water
- 2 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 kruidnagels
- 2 theelepels gula merah
- halve theelepel nootmuskaat
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 10 kemirienoten
- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 4 cm. laos
- 3 cm. kencur
- 1 theelepel trassi

Sambal:

- 10 lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- halve theelepel trassi
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Snijd voor de sambal de lomboks, sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Kneus de serehstengels. Verhit een beetje olie en fruit de lomboks, sjalotjes en knoflook. Voeg trassi, sereh, zout en suiker toe en bak de sambal gaar, houd dit apart. Schil de djahe, laos en kencur en snijd ze fijn. Snijd voor de bumbu de overige ingrediënten fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Kneus de serehstengels en voeg dit samen met de kruidnagels, nootmuskaat, daun djeruk purut en de daun salam bij de bumbu en fruit het al roerend mee. Breng het water met de bumbu, suiker, peper en zout aan de kook en kook de kip hierin gaar. Rooster daarna de kip mooi bruin op de barbecue terwijl je het steeds met het kookvocht bestrijkt. Verdeel de sambal voor het opdienen over de kip.

Ayam Bakar Bumbu Bali